Welkom bij Paardenkliniek Buitenzorg

06-50292092

Hoefsmid.

We hebben het allemaal vast wel eens gehoord “ no feet, no horse” En niets is minder waar. In onze praktijk zien wij helaas nog regelmatig blessures die voorkomen hadden kunnen worden als het paard beter op de voeten had gestaan.
Vaak zelfs zonder dat de eigenaar daar enig besef van heeft, en het paard al diverse behandelingen en onderzoeken achter de rug heeft zonder enig resultaat.
Om ons hier verder in te kunnen ontwikkelen, zijn wij een samenwerking aangegaan met Smederij Gerritsen.
Jan Willem is gediplomeerd hoefsmid, en gespecialiseerd in probleemoplossing wat betreft peesblessures, scheefstand en hoefbalans.
Wij hebben hier de afgelopen maanden al hele mooie resultaten van mogen zien.

Jan Willem werkt met de nieuwste technologie wat betreft hoofcare, namelijk de Werkman Black.
Door middel van kleine lichtgewicht sensoren op de hoef, worden landing, stand en break-over van elkaar onderscheiden in tijd en beweging. Dit gebeurt op een rechte lijn in stap en draf. Dit kan voor zowel de voor- en achtervoeten. Dit is uniek aangezien de standaard Black alleen de voorvoeten analyseert.
De meting duurt maar enkele minuten, en kort daarna wordt alle data in beeld gebracht. Aan de hand hiervan gaat Jan Willem aan de slag met het paard.
Na verloop van tijd volgt er een controle meting, waarbij de informatie vergeleken wordt.
Jan Willem en Robrecht werken hierbij nauw samen.

We zijn trots op deze vooruitgang en kijken de toekomst vol goede moed tegemoet!

Hieronder een filmpje waarin je een beeld krijgt hoe een meting met de Black in zijn werk gaat.Jan Willem is twee dagen per week op de kliniek aanwezig. Voor het maken van een afspraak kunt u contac opnemen met de kliniek. Voor meer info kunt u een kijkje nemen op zijn Facebookpagina.